14 Encontro internacional de capoeira da cidade de Santos

Van 1 t/m 9 augustus vond de 14e internationale capoeira bijeenkomst in Santos (Brasil) plaats. Dit was een groots succes!

We hadden de eer en bijzondere kans mee te mogen doen aan workshops en lessen in welke de grote meesters kennis van praktijk en theorie hebben gedeeld met de mensen.

Wij hebben deelgenomen aan een voorstelling in theater Guarany (Santos) waar de leerlingen van Senzala de Santos-Holland met veel succes onze muziek gespeeld en gezongen hebben van de laatste cd: “Ondas de um mesmo mar”. Waardoor de mensen in het publiek met kippenvel meeklapten en meezongen!

Workshops en lessen werden ook gegeven (praktijk en theorie) in Fortaleza da Barra in Guaruja (Samba) en de opening van 14e internationale capoeira bijeenkomst vond plaats in Fort Andradas (Braziliaans leger) in Guaruja.

De praktijk en theorie lessen werden voortgezet in onze Senzala de Santos (Brazilië) met lessen in de ochtend van onze mestre Sombra en in de avond lessen in de sporthal Antonio Guenaga (Rebouças). Deze lessen werden gegeven door grote meesters zoals: mestre Pernalonga Santana (Sao Paulo), Plinio Ferreira (Sao Paulo), Moa do Katende (Bahia), c.m. Rafael (Sao Paulo), Brasilia (Bahia). Natuurlijk waren er ook lessen van de mestres van Senzala de Santos (mestre Sombra), die al sinds 30 jaar met capoeira in Europa werken. Mestres: Ediandro (Spanje), Paulinho (Griekenland), Beija-Flor (Frankrijk), Ceara (Spanje), Maria Pandeiro (Duitsland), en mestres Valtinho, Bahia en Cicero Tatu uit Brazilië.


Please like & share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *