Presentatie: Europees project “Capoeira à la une” certificeert capoeira docenten om sociale uitsluiting van jongeren tegen te gaan.

Capoeiravereniging Senzala de Santos Holland presenteert op 15 mei het project ‘Capoeira á la une’ in cultureel centrum Hart in Haarlem.

Doel van het project is om op Europees niveau de pedagogische waarden van de capoeira te erkennen en om de meesters en leraren, die op professionele wijze de cultuur van de capoeira in Europa promoten, te certificeren. Deze kwalificatie zal C.C.P.C. gaan heten (Certificação de Competências Pedagógicas da Capoeira).

Met deze certificering willen de initiatiefnemers bereiken dat er meer capoeiradocenten actief worden in het reguliere- en niet-reguliere schoolsysteem om zo bepaalde groepen jongeren te kunnen helpen. Hiermee kaart “Capoeira á la une’”een probleem aan dat in de hele Europese Unie speelt.

Volgens cijfers van Eurostat zijn er dertig miljoen mensen tussen de 15 en 29 jaar met een achterstandsachtergrond of met een lichamelijke-, verstandelijke- of sociale-ontwikkelingsbeperking, die een groot risico lopen op sociale uitsluiting. Ook op jongere leeftijd krijgen kinderen hier al mee te maken.

Capoeira, een vechtkunst afkomstig uit Brazilië en groeiende in Europa, stelt capoeiradocenten in staat om jonge mensen in moeilijkheden te bereiken en in hun situatie in te grijpen.

Het project waaraan capoeirascholen uit verschillende Europese landen deelnemen, wordt ondersteund door Erasmus+. Begin november startte de eerste fase van het project in het hoofdkwartier van de Franse sportfederatie “Sports Pour Tous”.

Tijdens de presentatie op 15 mei worden de doelstellingen van het projectverder toegelicht en kun je meedenken over hoe de certificering in het Nederlandse onderwijssysteem vorm kan krijgen.

Presentatie “Capoeira á la une”

Datum: Dinsdag 15 mei

Tijd: 18:00 – 19:00

Locatie: Hart, Kleine Houtweg 18, Haarlem

Download de uitnodiging

Bekijk dit evenement op Facebook.

Meer informatie: http://capoeira1.eu 

Deelnemers en partners

 

Team training voor docenten en capoeiraworkshops voor de kinderen bij onderwijsinstelling De Parel.

Please like & share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *