Uitwisselingsweek 23-28 mei: O Futuro depende de nós

Eind mei organiseren we een evenement waarbij de jongste generatie van onze vereniging in het zonnetje wordt gezet. De titel van deze uitwisselingsweek betekent dan ook vrij vertaald: “Wij maken de toekomst”

Van 23 t/m 28 mei kun je meedoen aan workshops met Mestre Sombra uit Brazilië (de leraar van CM Geraldo). Daarnaast is er een tentoonstelling waarbij zowel de Nederlandse leerlingen als de leerlingen van capoeirascholen in het buitenland hun visie op capoeira presenteren middels tekeningen en gedichten. We sluiten de week af met een Batizado. Ook daarbij staan de kinderen centraal, maar de volwassenen zijn van harte welkom om ook deel te nemen.

Batizado
De batizado vindt plaats op zaterdag 28 mei van 14:00-17:00. De leerlingen zullen in de roda (kring) spelen met een van de Mestres en een nieuw koord in ontvangst nemen. Na afloop van de Batizado houden we een (South)American Picknick.
Meer informatie over de Batizado.

Workshops
Op woensdag 25 en vrijdag 27 mei van 17:00-18:00 zijn er workshops speciaal voor de kinderen.
Alle avonden zijn er workshops voor volwassenen en kinderen van 19:00-23:00.
De workshops en de batizado vinden plaats in onze school, met uitzondering van de workshop op donderdag avond.

Expositie kindertekeningen
Wij zijn nieuwsgierig naar hoe de jongste generatie van onze vereniging de capoeira(cultuur) beleefd en daarom willen we de kinderen van alle aan Senzala de Santos verwante scholen vragen om op papier te zetten wat capoeira voor hem of haar betekend. Dat kan in de vorm van een tekening of gedicht. De mooiste tekeningen en teksten zullen worden gepresenteerd in onze school tijdens de tentoonstelling:

Toekomstbeelden: een generatie verbonden in capoeira
“Wat betekent de capoeiracultuur voor jou?”

Openingstijden expositie: woensdag 25 mei tussen 16:00 – 17:00 uur en tijdens de Batizado

Doelstelling van dit evenement
Alle activiteiten tijdens deze uitwisselingsweek dragen bij aan het versterken van de capoeiracultuur, zowel internationaal als hier in Nederland. Doelstellingen zijn kennismaking met- en bewustwording van de capoeiracultuur, educatieve ontwikkeling, culturele uitwisseling en verbinding van generaties.

Bekijk dit evenement op Facebook

Please like & share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *